TRACTAMENT LÀSER PER A LENTÍGENS

TRACTAMENT LÀSER PER A LENTÍGENS

Tractament làser per a lentigens: elimina les taques solars i el fotoenvelliment

Els lentigens  són taques que apareixen a la nostra pell a causa de l’exposició solar de tota la vida.  Amb el tractament làser per a lentigens es poden eliminar, en la majoria dels casos, en poques sessions.

Què són els lentigens?

Un lentigen solar, també anomenat lentigen actínic o senil, és una taca de tons marrons,  benigna , causada per l’exposició solar al llarg de tota la vida. Per tant, és un signe d’envelliment provocat per la llum solar (fotoenvelliment).  Tot i que el sol deixa empremta des de la infància, els lentigens apareixen en l’edat adulta, normalment a partir de la quarta dècada i augmenta amb l’edat. La quantitat de lentigens que presenta una persona varia en funció del tipus de pell (més o menys resistent al sol) i el grau d’exposició solar (major exposició, major nombre  de lentigens). 

Com a signe de fotoenvelliment, es troben a les zones més exposades al sol: cara, dors de mans, espatlles, braços  i escot.  També en el cuir pilós d’un cap sense cabell.   

Si tens taques solars, tenim bones notícies: el tractament amb làser per a lentigens et pot ajudar!

Com es poden tractar els lentigens?

El millor tractament del fotoenvelliment és reduir la seva intensitat (ja que evitar-ho és impossible). Una exposició solar responsable és fonamental. En països com el nostre, amb una alta dosi de radiació solar, és aconsellable incorporar en la rutina de cura de la pell l’ús de protectors solars durant tot l’any. No només disminueixen l’aparició  de lentigens solars, sinó el que és més important, disminueixen el risc de càncer de pell associat a la radiació solar (epiteliomes i alguns tipus de melanoma).

Podem diferenciar 2 tipus de tractament pels lentigens: el tòpic (cremes i peelings) i el físic (crioteràpia o dispositius lumínics – làser i llum polsada optimitzada -. En aquest article ens referim al tractament amb làser indistintament per referir-nos a tractaments làser o llum polsada). Els millors resultats s’obtenen amb la combinació d’ambdós. Les cremes antienvelliment i despigmentants milloren certs aspectes del fotoenvelliment, però juguen un paper limitat en els lentigens.  En el millor dels casos poden millorar-los  reduint una mica la seva intensitat però no són capaços de fer-los desaparèixer.  Tenen, però, un paper indispensable com a rutina de  manteniment després de tractar els lentigens amb procediments físics.

El tractament amb làser per a lentigens s’ha demostrat eficaç. T’expliquem una mica més sobre aquest tractament …

Què és el tractament de làser per a lentigens?

Els tractament slàser o amb  llum polsada optimitzada ataquen selectivament  el pigment de la pell deixant les altres estructures de la pell intactes. Per tant, tenen menys risc de cicatrius antiestètiques  (taques hipopigmentades -més blanques que la pell normal-, atròfia cutània -pell aprimada-, .. ) que altres procediments físics com la crioteràpia.

Hi ha diversos tipus de dispositius per al tractament dels lentigens.  En Dermatologia AGC disposem de diverses plataformes amb diferents longituds d’ona per a un tractament òptim en funció del tipus de pell. Utilitzem llum polsada optimitzada amb una longitud d’ona de 555nm, làser de KTP (532nm)  o làser de picosegons  532nm o 1064nm. nm  Aquest últim especialment indicat en pells fosques.

Quantes sessions es necessiten? El resultat és per sempre?

El nombre de sessions requerides depèn del tipus de lentigen i del tipus de pell. Normalment es requereixen entre 2 i 4, separades cada mes, mes i mig.

El tractament de manteniment amb cremes adequades i protector solar és important per mantenir una bona qualitat de la pell i minimitzar el risc de reaparició de les taques.

Quines cures he de fer després del làser?

Després de la sessió làser les taques adopten un to més fosc i es forma  una mínima rcosta que triga entre 5-7 dies a caure. Recomanem l’aplicació d’alguna crema reparadora i, sobretot, protecció solar. Les crostes es poden camuflar amb maquillatge i es pot fer vida pràcticament normal després de la sessió.  

Gràcies al tractament amb làser per a lentigens, la teva pell  es mostra  rejovenida i saludable.

REFERÈNCIES